Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotsgratäng med chipotle och feta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakrik gratäng med rökigt chilisting. Förkoka kålrötterna om du vill skynda på processen.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva kålrot och lök ganska tunt. Mjukstek löken sakta i lite olja utan att den får färg. Varva i kålrötter och lök i en ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda grädde, mjölk, chipotle, senap, salt, peppar och vitlök. Slå på och grädda i 225 grader i cirka 45 minuter eller tills kålrötterna börjar mjukna. Smula över feta och strö på solrosfrön och repad timjan. Gratinera i ytterligare 10-15 minuter eller tills osten fått lite färg och kålrötterna är helt genomkokta. Servera till rökt skinka och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.