Kålroten kan användas till mycket mer än rotmos. I detta receptet ingår vitt vin och crème fraiche som lockar fram rotfruktens lätt söta smak.
Instruktioner
- Skala kålroten och skär den i 1 cm tjocka skivor. Dela skivorna i fjärdedelar och ångkoka dem 10 minuter. Låt skivorna svalna.
- Skala löken och finhacka den. Skölj persiljan, ta bort grova kvistar och hacka bladen fint. Smält 15 g smör i en teflonstekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna. Rör ner persiljan och fräs hastigt. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
- Sätt ugnen på 225 grader och smörj en gratängform, ca 25x35 cm, med resten av smöret. Lägg kålrotsskivorna i formen. Salta och peppra.
- Vispa samman mjölk, vitt vin och crème fraiche. Krydda med salt, peppar och riven mu7skot. Häll mjölkblandningen över kålroten i formen. Fördela lök- och persiljeblandningen över och strö till sist över ströbröd. Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar