Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotsgratäng med persilja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålroten kan användas till mycket mer än rotmos. I detta receptet ingår vitt vin och crème fraiche som lockar fram rotfruktens lätt söta smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålroten och skär den i 1 cm tjocka skivor. Dela skivorna i fjärdedelar och ångkoka dem 10 minuter. Låt skivorna svalna.
  2. Skala löken och finhacka den. Skölj persiljan, ta bort grova kvistar och hacka bladen fint. Smält 15 g smör i en teflonstekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna. Rör ner persiljan och fräs hastigt. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en gratängform, ca 25x35 cm, med resten av smöret. Lägg kålrotsskivorna i formen. Salta och peppra.
  4. Vispa samman mjölk, vitt vin och crème fraiche. Krydda med salt, peppar och riven mu7skot. Häll mjölkblandningen över kålroten i formen. Fördela lök- och persiljeblandningen över och strö till sist över ströbröd. Sätt in i ugnen cirka 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.