Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotsgratäng med tomat och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här smakrika och goda gratängen kan ätas som den är med ett gott bröd och sallad till, men passar också utmärkt som tillbehör. Eller varför inte till buffén?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva kålrot och potatis tunt. Strimla basilikan. Varva skivorna i en ugnssäker form. Strö salt, peppar och hälften av basilikan mellan varven.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och senap och häll blandningen i formen. Grädda i 225°C, ca 40 min.
  3. Dela cocktailtomaterna i halvor. Ta formen ur ugnen och lägg på tomaterna med den kupiga sidan uppåt.
  4. Strö över osten. Gratinera i ytterligare 15 min. Strö över den resterande basilikan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.