Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotslåda

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Nyttig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skär kålroten i skivor och skär därefter bort skalet. Skär skivorna i mindre bitar. Skala, skölj och skiva morötterna.
  2. 2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Lägg i kålroten och låt den koka 30 min. Lägg i morötterna koka upp på nytt och låt koka tills allt är mjukt. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. 3. Häll av spadet. Kör rotfrukterna i matberedare eller pressa i pure´press. Smaka av med salt och peppar. Vispa sönder äggen och rör ner i dem i moset.
  4. 4. Bred ut moset i en smord låg ugnssäker form. Räffla ytan med en gaffel och strö över lite ströbröd.
  5. 5. Grädda lådan i ugnen ca 30 min.
  6. Severa gärna med mager skinka och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.