Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotslåda

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott, nyttigt och ett måste på julbordet för min pappa som kommer från Finland!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kålroten i bitar (mindre bitar ger kortare koktid). Koka bitarna mjuka i saltat vatten. Mosa bitarna med en patatismos-stöt. Tillsätt smör, vetemjöl, vätskan och ägg. Krydda och smaka av med salt och vitpeppar. Häll i smord ungsform. Strö över ströbröd och lägg några tunna skivor smör på toppen (använd osthyvel). Grädda i 175 grader C i 1 timme och 30 minuter (Man kan också köra i 225 grader C i 1 timme, men den blir godare om den får bakas länge i låg temperatur).
  2. Anm. Om man inte vill använda ägg kan det ersättas med 1 msk sojamjöl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.