Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotslasagne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär kålroten i tunna, mindre skivor. Fräs kålrot och kummin i matfettet. Tillsätt salt och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med mejram.
  3. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt det koka ihop tills den är tjock. Smaka av.
  4. Rör ut vetemjölet med en del av mjölken till ostsåsen. Låt resten av mjölken koka upp och tillsätt redningen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och vitpeppar om det behövs.
  5. Varva kålrot, tomatsås och ostsås två gånger. Överst ostsås. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Kommentarer (1)

  • svengelsk 5 november 2009

    Förvånansvärt gott. Att krydda kålroten med kummin var en fullträff.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.