Jättegott
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skär kålroten i tunna, mindre skivor. Fräs kålrot och kummin i matfettet. Tillsätt salt och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Smaksätt med mejram.
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och låt det koka ihop tills den är tjock. Smaka av.
- Rör ut vetemjölet med en del av mjölken till ostsåsen. Låt resten av mjölken koka upp och tillsätt redningen under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt osten och smaksätt med salt och vitpeppar om det behövs.
- Varva kålrot, tomatsås och ostsås två gånger. Överst ostsås. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
22 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Förvånansvärt gott. Att krydda kålroten med kummin var en fullträff.