Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotssoppa med curry och äpple

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Curry och kålrot är en kul kombo. Billig och bra soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken, mjukfräs i olja och smör på svag värme tillsammans med curry. Skala, kålrötter, morötter och äpple och skär i ganska små bitar.
  2. Låt fräsa en stund tillsammans med löken.
  3. Tillsätt buljong och tomatpuré, salt och peppar.
  4. Låt koka tills rotsakerna är mjuka.
  5. Smaka av och servera med en klick crème fraiche och färska basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lovani 5 november 2008

    Verklig överraskning, supergod höstsoppa. När jag lagade den härom kvällen uppenbarade sig plötsligt en lång kö dreglande familjemedlemmar, som i vanliga fall är allt annat än förtjusta i grönsaker. T.o.m. min mamma som hatar kålrot blev förälskad! För att få den lite "köttigade" slängde jag i en näve sojabitar tillsammans med buljongen, vilket gav gott resultat, och för inbitna karnivorer passar säkert höna lika bra!

  • famsallstrom 19 november 2008

    5 stjärnor för denna soppa. Enligt min smak kan man lätt utesluta creme fraiche klicken, soppan är sååååå ljuvligt god!

  • Nothelfer 5 oktober 2009

    Den var såå god och enkel att göra! Perfekt student mat i och med att den är billig oxå! ! :)

  • Ammalia 25 januari 2013

    Nu ska jag laga denna underbara soppa för andra gången . .har sparat receptet ! Har egenodlade färdighackade kålrötter i frysen Passar bra i lite knapra januarimånaden Tack att du delat med dig av dina matlagningskunskaper !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.