- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god variant som påminner om får i kål fast med högrev.
Instruktioner
- Skär högreven i mindre bitar och låt koka upp under ca 5 min och skumma av slagget, sila av köttet och fyll en gryta med ca 4-5 liter nytt vatten och häll över köttet, buljongtärningarna, kryddorna och 1 gul lök och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet börjar bli mört.
- Under tiden skär vitkålen i mindre bitar och fräs den snabbt med smör i en stor stekpanna/wok och tillsätt till soppan och låt sjuda med sista timmen. Smaka av om du vill ha mer salt/peppar innan du serverar med kokt potatis.
Publicerat den
22 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej nu har jag gjort din kålsoppa vilken god soppa jätte god smak du har jätte goda maträtter du 5 solklara poäng monica
euw detta är det vidrigaste mina ögon skådat, har du spytt upp soppan och sedan tagit en bild?