Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålsoppa med högrev

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god variant som påminner om får i kål fast med högrev.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär högreven i mindre bitar och låt koka upp under ca 5 min och skumma av slagget, sila av köttet och fyll en gryta med ca 4-5 liter nytt vatten och häll över köttet, buljongtärningarna, kryddorna och 1 gul lök och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet börjar bli mört.
  2. Under tiden skär vitkålen i mindre bitar och fräs den snabbt med smör i en stor stekpanna/wok och tillsätt till soppan och låt sjuda med sista timmen. Smaka av om du vill ha mer salt/peppar innan du serverar med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 15 april 2012

    Hej nu har jag gjort din kålsoppa vilken god soppa jätte god smak du har jätte goda maträtter du 5 solklara poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.