Krämig soppa som serveras med gratinerat surdegsbröd med västerbottensost.
Instruktioner
- Strimla lök, vitlök, vitkål, spetskål och äpple.
Stek sidfläsket gyllenbrunt på alla sidor i en djup kastrull. Tillsätt lök, vitlök, vitkål, spetskål och smör.
Svetta tills kålen blir mjuk. Krydda med kummin. Slå på cider och låt reducera till hälften.
- Häll på kycklingbuljong och strimlat äpple. Låt koka i 40-60 minuter. Lyft upp det kokta sidfläsket, tärna i cm stora kuber och lägg undan till servering.
Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp soppan och smaka av med salt.
- Gratinera bröden med osten i 5 minuter i ugnen på 230 grader.
- Servera soppan med det tärnade sidfläsket och de gratinerade bröden.
Publicerat den
13 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar