Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv Italienne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket smakrik rätt jag blev bjuden på när jag var på Sicilien

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smör och olja tillsammans i en stor stekpanna. Lägg i den tärnade potatisen och stek den tills den är ordentligt brynt, ca 5-7 minuter. Rör om ofta. Ta upp den och lägg det åt sidan.
  2. Lägg i köttet och stek schnitzlarna i 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp och lägg åt sidan.
  3. Dela löken i 8 klyftor och krossa vitlöken. Lägg det i pannan och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt mjöl och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Rör ned rödvin och buljong och rör tills såsen är jämn.
  4. Lägg i kalven och potatisen i pannan.
  5. Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Dela oliverna i halvor. Rör ned dessa i stekpannan tillsammans med basilikan och smaka av med salt och peppar.
  6. Flytta allt till en ugnsfast form eller gryta och låt koka färdigt i ugnen på 180 grader i ca 1 timme eller tills potatis och kött är genomkokt.
  7. Servera genast och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.