Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvdans med lakrits och hallonkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lättlagad kalvdans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda/vispa samman ägg, mjölk, torrmjölkspulver och socker. Häll smeten i 6 portionsformar.
  2. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen tills kalvdansen "stannat", ca 90 minuter. Grovhacka/krossa turkisk peppar. Strö det över kalvdansen vid serveringen.
  3. Tina och mixa hallonen, ta ev undan några att garnera med. Sila bort kärnorna i en nätsil. Pressa massan så att så mycket puré som möjligt kommer ut.
  4. Koka upp vatten och socker. Låt koka till en ljusbrun karamell. Tillsätt hallonpurén.
  5. Låt koka ca 5 minuter tills alla sockerklumpar löst sig. Tillsätt ev några frysta hallon. Strö turkisk peppar över kalvdansen och servera med hallonkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.