Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvdans/Kalvost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

här är den "falska" typen utan råmjölk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 150º
  2. Vispa ut mjölkpulvret i lite av mjölken. Tillsätt äggen och resten av mjölken, salt, socker och kanel eller kardemumma och vispa ihop tills allt är blandat. Häll blandningen i en ugnssäker form. Grädda i 150°C ca 45 min.
  3. Servera kalvdansen avsvalnad med sylt eller bär.
  4. Om vanlig mjölk blandas med torrmjölkspulver blir den extra proteinrik. När man gör en enkel äggstanning med sådan "proteinberikad" mjölk får den lite av kalvdansens speciella smak och konsistens. Kan vara en ersättning för den som inte kan få tag i råmjölk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kekke46 6 april 2011

    Bra att man kan göra falsk kalvdans, när man har svårt att få tag på riktig råmjölk. Den här är mycket god.

  • sjoberg5240 1 januari 2013

    Heeelt fantastiskt!! Glöm allt vad råmjölk heter, denna "falska" kalvdans är minst lika bra!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.