Entrecôten marineras och sjuds med en mustig vinsås, en ljuvlig middagsrätt som helt säkert imponerar.
Instruktioner
- Lätt kalventrecôte, rött vin, lagerblad, lök, morot och selleri i en grund form av glas eller porslin och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen över natten. Vänd då och då.
- Ta upp köttet ur marinaden. Sätt ett durkslag över en skål och häll i marinaden. Sila av vätskan och spara både grönsaker och vätska.
- Hetta upp oljan i en ugnssäker gryta och bryn köttet runtom cirka fyra minuter tills väl brynt. Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
- Lägg grönsakerna i grytan och bryn fem minuter. Tillsätt 2 ½ dl av vätskan från marinaden, koka upp och låt sjuda fem minuter, tills den har reducerats något. Tillsätt buljong och svart vinbärsgelé.
- Lägg tillbaka köttet i grytan, sänk till låg värme och låt sjuda 20-30 minuter tills köttet är genomkokt. Ta upp köttet ur grytan, slå in i aluminiumfolie och låt vila.
- Öka värmen och låt såsen koka kraftigt tio minuter. Skiva köttet, ringla över såsen, strö över persilja och servera.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar