Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalventrecôte i mustig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Entrecôten marineras och sjuds med en mustig vinsås, en ljuvlig middagsrätt som helt säkert imponerar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lätt kalventrecôte, rött vin, lagerblad, lök, morot och selleri i en grund form av glas eller porslin och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen över natten. Vänd då och då.
  2. Ta upp köttet ur marinaden. Sätt ett durkslag över en skål och häll i marinaden. Sila av vätskan och spara både grönsaker och vätska.
  3. Hetta upp oljan i en ugnssäker gryta och bryn köttet runtom cirka fyra minuter tills väl brynt. Ta upp köttet ur grytan och ställ åt sidan.
  4. Lägg grönsakerna i grytan och bryn fem minuter. Tillsätt 2 ½ dl av vätskan från marinaden, koka upp och låt sjuda fem minuter, tills den har reducerats något. Tillsätt buljong och svart vinbärsgelé.
  5. Lägg tillbaka köttet i grytan, sänk till låg värme och låt sjuda 20-30 minuter tills köttet är genomkokt. Ta upp köttet ur grytan, slå in i aluminiumfolie och låt vila.
  6. Öka värmen och låt såsen koka kraftigt tio minuter. Skiva köttet, ringla över såsen, strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.