Saftig kalv tillsammans med läckra tillbehör förgyller vilken middag som helst!
Nötallergiker? Byt ut mandlarna mot solroskärnor eller pumpakärnor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kalventrecóte:
Bryn köttet runt om i en blandning av olivolja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58 grader. Linda in köttet i fuktat smörpapper och låt det vila.
- Brynt smörkräm:
Skala och hacka löken. Skär smöret i tärningar och bryn det i en stekpanna tills det blir brunt och doftar nötter. Lägg i löken och fräs den någon minut. Häll i vinägern och låt den oka in i löken. Blanda créme fraichen med löken och rör ut den under värmning. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna i rumstemperatur.
- Picklad sparris:
Ansa och skala sparrisen. Hyvla eller skiva den så tunt som möjligt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna och lägg i sparrisen. Hacka persiljan och vänd ner vid servering.
- Kalventrecóte:
Hacka mandeln och skär gräslöken fint och blanda det på en tallrik. Pensla köttet med senapen och rulla det sedan i mandel- och grönsaksblandningen.
- Skär köttet i skivor och servera med picklad sparris och brynt smörkräm.
Publicerat den
24 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar