Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalventrecóte med brynt smörkräm och picklad sparris

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig kalv tillsammans med läckra tillbehör förgyller vilken middag som helst! Nötallergiker? Byt ut mandlarna mot solroskärnor eller pumpakärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kalventrecóte: Bryn köttet runt om i en blandning av olivolja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58 grader. Linda in köttet i fuktat smörpapper och låt det vila.
  3. Brynt smörkräm: Skala och hacka löken. Skär smöret i tärningar och bryn det i en stekpanna tills det blir brunt och doftar nötter. Lägg i löken och fräs den någon minut. Häll i vinägern och låt den oka in i löken. Blanda créme fraichen med löken och rör ut den under värmning. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna i rumstemperatur.
  4. Picklad sparris: Ansa och skala sparrisen. Hyvla eller skiva den så tunt som möjligt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna och lägg i sparrisen. Hacka persiljan och vänd ner vid servering.
  5. Kalventrecóte: Hacka mandeln och skär gräslöken fint och blanda det på en tallrik. Pensla köttet med senapen och rulla det sedan i mandel- och grönsaksblandningen.
  6. Skär köttet i skivor och servera med picklad sparris och brynt smörkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.