Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfärsbiffar med fänkålssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums vilken god krock mellan salt kapris, len kalvfärs och frisk fänkål. Biffarna kan också göras på nötfärs. 542 kalorier per portion 35 g fett 25 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa fänkålen (spara fänkålsdillen till garnering) havlera och skär bort rotstocken, strimla fänkålen fint. Blanda fänkål, socker, salt och créme fraiche.
  2. Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och tillsätt det till fänkålssalladen. Finhacka 2 msk kapris. Skala och finriv löken. Blanda kapris och lök med färsen, salta och peppra. Forma till 8 biffar.
  3. Stek biffarna i smör ca 5 minuter på medelvärme. Lägg upp på 4 tallrikar med potatis och fänkålssallad. Strössla över 2 msk kapris och ringla över oljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.