Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfärslimpa med bacon och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och god kalvfärslimpa med både sälta och sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla baconet (spara 2 skivor till garnering). Fräs strimlorna knapriga i en torr stekpanna, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna. Skala äpplet och riv det grovt. Ansa purjon och finhacka den. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äpple, purjolök, persilja och bacon.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg den på ett ugnsfat med bakplåtspapper. Pensla limpan med olivoljan och grädden den i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, eller tills den är klar. Känn med en provsticka. Minska värmen till 175 grader efter ca 15 minuter.
  4. Stek de sparade baconskivorna knapriga. Lägg limpan på ett serveringsfat. Vispa ur stekfatet med lite vatten. Häll skyn i en liten kastrull. Späd med grädden och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera limpan med de stekta baconskivorna, ärtskotten, sparrisen, rädisorna, citronskivorna och örterna. Servera med gräddsåsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.