Saftig och god kalvfärslimpa med både sälta och sötma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla baconet (spara 2 skivor till garnering). Fräs strimlorna knapriga i en torr stekpanna, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna. Skala äpplet och riv det grovt. Ansa purjon och finhacka den. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äpple, purjolök, persilja och bacon.
- Forma färsen till en limpa och lägg den på ett ugnsfat med bakplåtspapper. Pensla limpan med olivoljan och grädden den i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, eller tills den är klar. Känn med en provsticka. Minska värmen till 175 grader efter ca 15 minuter.
- Stek de sparade baconskivorna knapriga. Lägg limpan på ett serveringsfat. Vispa ur stekfatet med lite vatten. Häll skyn i en liten kastrull. Späd med grädden och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera limpan med de stekta baconskivorna, ärtskotten, sparrisen, rädisorna, citronskivorna och örterna. Servera med gräddsåsen och kokt potatis.
Publicerat den
20 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar