Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé med ost och portvinssky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De italienska köksmästarna är världsberömda för sitt kalvkött och det mjöliga köttet ligger till grund för många festmåltider. Här förhöjs smaken med parmesanost i paneringen och portvin i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och banka ut dem med knuten hand så att de blir tunna och jämna.
  2. Vispa upp ägget i en djup tallrik, tillsätt ost och salt och låt blandningen stå 10 minuter.
  3. Vänd köttskivorna i ostsmeten. Bryn matfettet till svagt brun färg i en stor stekpanna. Lägg i köttet och stek till vacker guldbrun färg på båda sidor, ca 5 minuter totalt. Lägg upp köttet på ett ugnsfast fat och håll det varmt i ugnen. Täck inte över köttet, då förlorar paneringen sin frasighet.
  4. Häll buljong och portvin i stekpannan, vispa ur pannan och smaksätt med salt, nymald peppar och paprikapulver. Smaka av, sila skyn och häll upp den i en såsskål.
  5. Servera med kokt, pressad potatis, små ärter och morötter eller spenat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.