Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé med sommargrönsaker och portvinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om du vill förbereda kan du bryna köttet i förväg och sedan steka det färdigt i ugnen vid 150 grader strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden och lägg i köttet. Låt köttet ligga ca 8 timmar i marinaden.
  2. Bryn köttet runt om i smör ca 20 minuter. Temperaturen bör vara ca 58 grader. Salta och peppra under tiden.
  3. Ta upp köttet och vira in det i follie ca 20 minuter.
  4. Koka ur grytan med portvin, kalvfond och vatten ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
  5. Servera med lättkokta grönsaker och häll över portvinsskyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.