Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé på portugisiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvfilén får puttra med madeira och oliver och fyller köket med förföriska dofter. Det här är en traditionell portugisisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet runt om med peppar och lägg det i en skål. Häll på vinäger och 1 dl madeira. Smula ner lagerbladen och vänd köttet så att det täcks av marinaden. Täck över och marinera fyra timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Kärna ur oliverna. Skölj persiljan och ta av bladen från kvistarna. Skala och hacka vitlöksklyftorna och rödlökarna.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och salta runt om. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta på stark värme. Lägg i kalvfilén och bryn den runt om. Sänk till medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tre minuter. Häll på buljongen och resten av madeiran.
  4. Sätt en köttermometer i köttet. Täck över grytan med lock eller aluminiumfolie och ställ i ugnen. Minska värmen till 150 grader. Stek i ugnen cirka en timma och ös köttet flera gånger med skyn. Innertemperaturen ska bli 60 grader.
  5. Tillsätt chilifrukten och oliverna i grytan. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt köttet vila i ugnen tio minuter. Ta upp kalvfilén ur grytan, skiva den och lägg upp på ett fat. Garnera med chili och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.