Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfiléer med skinka och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En italiensk kötträtt med prosciutto och riven parmesan. Potatisgratäng, sallad och bröd är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg filéskivorna mellan två ark smörpapper och bulta ut dem lätt med handen. Krydda mölet med salt och peppar och vänd kalvskivorna i mjölet.
  2. Värm olja och smör i en stor stekpanna. Lägg i skivorna och stek dem ca 3 minuter på var sida.
  3. Blanda skinka och persilja och bred ut över köttet. Strö ost över. Rör ner buljongen i stekskyn och skeda litet över varje skiva. Lägg på ett lock och sjud på svag värme ca 5 minuter eller tills kalven är mör och osten börjat smälta.
  4. Flytta över köttet till ett varmt fat och håll varmt. Koka upp skyn och reducera den. Häll över kalvskivorna och servera dem omedelbart.
  5. Servera med en god potatisgratäng, sallad och bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.