Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med gröna ärtor (Spezzatino di vitello con piselli)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En italiensk recept från norditalien, den kan med fördel göras på de biligare delarna av kalven, sköter sig själv, bara man inte glömmer att röra om ofta, så den inte bränns fast. Barnen och barnbarnen älskade den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl.
  2. Lägg i smör och olja i en gryta, bryn köttbitarna på svag värme i ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden, tills de blir gyllenfärgade, om de ser mycket torra ut så häll på 2-3 msk kokande buljong. Lägg nu i de hackade grönsakerna, lök, morot, selleri, timjan och persilja, rör om och häll på vinet, låt småkoka tills vinet har kokat in.
  3. När det är klart, tillsätter man tomatpurén rör om i ett par minuter, häll i den kokande buljongen, rör om, smaka av med salt och peppar. Låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 1 ½ timma under lock. Rör om och titta till den så att det inte kokar torrt, tillsätt i så fall mer vatten.
  4. När köttet känns riktigt mjuk lägger man i de gröna ärtorna och det låter det småkoka i ytterligare 20 minuter. Riv lime skalet och tillsätt det när det bara återstår någon minut tills grytan är klar. Höj värmen lite om man vill ha tjockare sås.
  5. Serveras med ett gott bröd, ris eller pasta, det går också bra med potatis till. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelikling 10 mars 2011

    Tack för ett otroligt gott recept! Maten var väldigt uppskattad av både barn och vuxna:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.