Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvgryta med kantareller och äpplen blir en festlig höstmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör. Tillsätt 3/4 av sherryn och kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört.
  2. Skala smålöken. Bryn lök i smör tillsammans med kantarellerna. Lägg över i grytan med köttet. Häll i grädden och sjud upp. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med resterande sherryn, salt och peppar.
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
  4. Garnera grytan med lite plockad timjan och servera med kokt potatis, stekta äpplen och svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.