Järpar på kalvfärs med råröda lingon slinker ner hos de flesta i familjen. Passa på att göra många och frys in!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blötlägg ströbrödet i grädden och mjölken och låt svälla.
- Blanda ägget i färsen och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom potatis, 1 dl mjölk, smör och ½ dl grädde. Salta och peppra efter smak.
- Forma färsen med matsked och lägg på en plåt. Baka i ugn på 175 grader i 15 minuter.
- Potatspuré: Koka potatisen och pressa den med en purépress.
- Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen. Tillsätt eventuellt grädde och smör. Salta och peppra.
- Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
- Rårörda lingon: Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av ordentligt. Lägg bären i en bunke med sockret och krossa dem med en kraftig ballongvisp. Rör tills sockret har smält och tillsätt eventuellt krydda.
- Servera kalvjärparna tillsammans med potatispuré, rårörda lingon och bönor.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar