Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvkotletter i björnbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få måltider ger ett lika elegant intryck som dessa kalvkotletter i en mustig och färgrik björnbärssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjölet med salt och peppar på en stor tallrik. Vänd varje kotlett i mjölet tills täckt på båda sidor. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält 2 msk margarin i en stor teflonstekpanna på medelvärme och stek kotletterna 2-3 minuter på varje sida tills gyllene. Lägg över kotletterna på en bakplåt och stek i ugnen cirka 10 minuter eller tills de är genomstekta.
  3. Smält resten av margarinet i en stekpanna och fräs lök och dragon 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Häll på buljongen och koka upp under omrörning. Tillsätt björnbär och björnbärsgelé och låt sakta sjuda på svag värme, cirka 10 minuter, tills såsen har tjockat. Lägg kotletterna i såsen och låt dem täckas av sås.
  4. Servera med såsen och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.