En elegant och lätt rätt från Venedig. Strimlad kalvlever kryddad med salvia får puttra med mycket tunna lökskivor och tomater.
Instruktioner
- Skär ett kryss i skalet på tomaterna och skålla dem i kokande vatten 10 sekunder. Skala tomaterna, dela dem i fjärdedelar och kärna ur dem. Tärna fruktköttet fint. Skala löken och skiva den i mycket tunna ringar, gärna med en mandolin.
- Skiva levern och skölj den väl under rinnande kallt vatten. Låt levern rinna av ordentligt. Strimla skivorna och tärna sedan strimlorna i 2 cm tärningar.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i löken i ett jämnt lager, sänk värmen och lägg på lock. Låt löken svettas över mycket svag värme 20 minuter och vänd den då och då.
- Öka värmen och tillsätt levern. Bryn några minuter under omrörning så att levern får fin stekyta. Tillsätt tomaterna och fräs 5 minuter. Häll på vinet och lägg i salviabladen. Salta och peppra rikligt. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt, peppar och 1 krm socker. Blanda väl.
- Värm fyra tallrikar. Fördela lever, grönsaker och sky på tallrikarna och garnera med salvia och rosmarin.
Publicerat den
15 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar