Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvlever à la venitienne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En elegant och lätt rätt från Venedig. Strimlad kalvlever kryddad med salvia får puttra med mycket tunna lökskivor och tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett kryss i skalet på tomaterna och skålla dem i kokande vatten 10 sekunder. Skala tomaterna, dela dem i fjärdedelar och kärna ur dem. Tärna fruktköttet fint. Skala löken och skiva den i mycket tunna ringar, gärna med en mandolin.
  2. Skiva levern och skölj den väl under rinnande kallt vatten. Låt levern rinna av ordentligt. Strimla skivorna och tärna sedan strimlorna i 2 cm tärningar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i löken i ett jämnt lager, sänk värmen och lägg på lock. Låt löken svettas över mycket svag värme 20 minuter och vänd den då och då.
  4. Öka värmen och tillsätt levern. Bryn några minuter under omrörning så att levern får fin stekyta. Tillsätt tomaterna och fräs 5 minuter. Häll på vinet och lägg i salviabladen. Salta och peppra rikligt. Låt sjuda 5 minuter och smaka av med salt, peppar och 1 krm socker. Blanda väl.
  5. Värm fyra tallrikar. Fördela lever, grönsaker och sky på tallrikarna och garnera med salvia och rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.