En riktig delikatess serveras med lätt hallonvinägersky och krämigt potatismos. Enkelt och lyxigt på samma gång!
Instruktioner
- Potatismos:
Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen med en potatispress. Blanda med crème fraiche och 2 msk av kokvattnet. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos.
- Skär baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt rinna av på ett hushållspapper. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Strö 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på leverskivorna. Stek dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare ca 3 minuter beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp levern.
- Häll i hallonvinäger, 1 dl vatten och kalvfond. Låt skyn koka ihop ca 2 minuter. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola snabbt i kallt vatten och låt den rinna av.
- Servera levern direkt med potatismos, hallonvinägersky, knaperstekt bacon och lättkokta sockerärter.
Publicerat den
27 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar