Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig delikatess serveras med lätt hallonvinägersky och krämigt potatismos. Enkelt och lyxigt på samma gång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismos: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen med en potatispress. Blanda med crème fraiche och 2 msk av kokvattnet. Vispa med ballongvisp till ett fluffigt mos.
  2. Skär baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt rinna av på ett hushållspapper. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Strö 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på leverskivorna. Stek dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare ca 3 minuter beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp levern.
  3. Häll i hallonvinäger, 1 dl vatten och kalvfond. Låt skyn koka ihop ca 2 minuter. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola snabbt i kallt vatten och låt den rinna av.
  4. Servera levern direkt med potatismos, hallonvinägersky, knaperstekt bacon och lättkokta sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.