Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvlever med lök och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa levern. Skär den i jämna skivor och sedan i strimlor. Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stek baconet knaprigt i en panna. Tag upp och håll varmt.
  2. Skala och skär löken i ringar. Bryn dem lätt i baconfettet. Lägg upp på serveringsfat.
  3. Blanda mjöl, salt och curry. Vänd leverstrimlorna i blandningen.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek levern 3-4 minuter, tills den fått fin färg runt om. Levern bör vara lätt rosa inuti.
  5. Lägg upp levern ovanpå löken. Häll vinet i stekpannan och låt koka upp. Häll skyn över levern.
  6. Strö över bacon och finklippt persilja. Ris och en grönsallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.