Mör kalvlever penslas här med en god ört- och vitlöksolja och varvas sedan med grönsaker på spett och grillas.
Instruktioner
- Sätt ugnens grill på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Gör salsan. Skölj paprikorna och auberginen och lägg dem på plåten. Ugnsbaka 20-25 minuter tills skalet får svarta fläckar. Ta ut paprikorna och auberginen ur ugnen och täck dem med en fuktig kökshandduk cirka tio minuter.
- Skala och finhacka paprikorna och auberginen. Pressa ner vitlöksklyftan. Krydda med salt, peppar, citronsaft, olivolja och hackad persilja.
- Gör grillspetten. Skala och skiva vitlöksklyftan. Hacka bladen från rosmarin- och timjankvistarna. Blanda örterna och vitlöken med oljan och låt dra en kort stund. Skölj och ansa salladslöken och tomaterna och torka av dem väl. Skär varje salladslök i fyra bitar.
- Skölj kalvlevern och torka av den. Skär levern i 1x4 cm stora bitar. Varva lever med tomater och salladslök på spetten. Pensla med örtoljan och grilla dem åtta-tio minuter högst upp i ugnen. Pensla ytterligare en gång, vänd spetten och grilla åtta minuter. Krydda spetten med salt och peppar och servera med salsan.
Publicerat den
13 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar