Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvmedaljonger på grön sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt stekta kalvmedaljonger med mild ost. Speciellt fina är kalvmedaljongerna ur filén. Från fransyskan, som inte är lika dyr, får man också fint kött. Skivorna blir lite större, men kan också bindas upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen, och skär den i klyftor. (Vill man inte ha skal på så skala potatisen) Pensla en ugnsfast form och lägg klyftorna i med salt. Ugnsbaka i 200 grader ca 15-20 minuter, känn med en sticka om potatisen är mjuk. Håll dem varma.
  2. Fortsätt att ha ugnen på 200 grader. Skölj sparrisen, skär av ändarna och skala den nedre tredjedelen. Blanchera sparrisen i kokande lättsaltat vatten ca 5 minuter. Ta upp med en hålslev, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skölj kalvmedaljongerna, torka av dem, bind eventuellt ihop dem så de behåller formen. Hetta upp smör i en stekpanna, bryn köttet runt om på hög värme. Salta och peppra.
  4. Lägg över sparrisen i en smord eldfast form, placera kalvmedaljongerna över. Skär bort skorpan på ostskivorna, lägg dem över köttet, gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera sparrisen på tallrikar med kalvmedaljongerna ovanpå och klyftpotatisen vid sidan om. Garnera med timjankvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.