Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvroulader samt viktväktarnas variant på Saltimbocca

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

8 poäng portionen.Varav potatsisen är värd 4 poäng som duoval. Vill du servera pasta till denna rätt så passar gnocci utmärkt, men tänk på om du räknar poäng att det tillkommer och att potatispoängen försvinner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i generöst saltat vatten, precis innan servering så pressa potatisen.
  2. Skär köttet i 12 skivor, platta till dem och lägg en tredjedels skiva skinka samt 2 salviablad.
  3. Rulla ihop rouladerna, fäst ihop dem med en tandpetare. Hetta upp margarinet i ett stekjärn med höga kanter, bryn köttet hastigt runt om. Slå i vin, fond och 1 dl vatten, låt det sjuda under lock tills köttet är mört, ca 25 minuter.
  4. Lägg upp köttet tillsammans med såsen på ett fat, strö på persilja. Servera med pressad potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.