Kalvrulader som serveras med ansjovisdipp, smörsvängda gula och gröna bönor
Instruktioner
- Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet.
Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och Cayennepeppar.
- Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
Bred kryddröran på köttet.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Bryn ruladerna i smör i en stekpanna.
Häll över vin och vatten.
Sänk värmen. Låt ruladerna koka under lock 5-7 minuter.
Ta upp ruladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter.
- Mixa eller mosa ansjovisfiléerna.
Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar.
- Smörsvängda bönor:
Lägg haricots verts och vaxbönor i kokande lättsaltat vatten ca 4 minuter.
Lyft upp/häll av bönorna och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is.
Låt rinna av på en handduk.
- Skala och strimla scharlottenlökarna. Finhacka 1 vitlöksklyfta.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och fräs lök och vitlök, utan att det tar färg, någon minut.
Tillsätt bönorna och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar
- Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och gärna smörsvängda bönor.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar