Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrulader provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Champinjoner, kalvleverpastej och örter döljs i möra kalvschnitzlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skör brödskivan i tärningar och lägg det i blöt i mjölken. Stek levern i 1 msk smör tills genomstekt och skär den sedan i tärningar.
  2. Borsta av champinjonerna och finhacka dem. Fräs fem minuter i 1 msk smör. Blanda levertärningarna och champinjonhacket. Pressa ner en vitlöksklyfta.
  3. Tillsätt örterna och ägget till leverblandningen. Mixa snabbt med en handmixer till en grov pastej. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Krama ur brödet och blanda ner det i pastejen. Bred pastejen över kalvschnitzlarna och rulla ihop dem till rulader. Fäst med kökssnöre eller tandpetare.
  5. Smält resten av smöret i en stekpanna och bryn ruladerna runtom. Tillsätt kalvbuljong.
  6. Skölj tomaterna och skär dem i åttondelar. Hacka den andra vitlöksklyftan.
  7. Tillsätt tomater och vitlök i stekpannan. Lägg på locket och låt sjuda 40 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila skyn. Lägg upp ruladerna på tallrikar, ringla över skyn och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.