Champinjoner, kalvleverpastej och örter döljs i möra kalvschnitzlar.
Instruktioner
- Skör brödskivan i tärningar och lägg det i blöt i mjölken. Stek levern i 1 msk smör tills genomstekt och skär den sedan i tärningar.
- Borsta av champinjonerna och finhacka dem. Fräs fem minuter i 1 msk smör. Blanda levertärningarna och champinjonhacket. Pressa ner en vitlöksklyfta.
- Tillsätt örterna och ägget till leverblandningen. Mixa snabbt med en handmixer till en grov pastej. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Krama ur brödet och blanda ner det i pastejen. Bred pastejen över kalvschnitzlarna och rulla ihop dem till rulader. Fäst med kökssnöre eller tandpetare.
- Smält resten av smöret i en stekpanna och bryn ruladerna runtom. Tillsätt kalvbuljong.
- Skölj tomaterna och skär dem i åttondelar. Hacka den andra vitlöksklyftan.
- Tillsätt tomater och vitlök i stekpannan. Lägg på locket och låt sjuda 40 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Sila skyn. Lägg upp ruladerna på tallrikar, ringla över skyn och servera.
Publicerat den
14 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar