Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrullader med konjakspastej

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalvkött är mycket omtyckt i det italienska köket, gärna i form av fyllda rullader. Här gömmer rulladerna en exklusiv konjakspastej och serveras med en ljuvlig portvinssås. En rätt för finsmakare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna och skär dem i 12 lika stora bitar. Platta ut bitarna till tunna schnitzlar. Hacka skinkan fint. Rör pastejen mjuk och smaksätt den med finhackad skinka, konjak, salvia och fyra kryddor.
  2. Fördela pastejen på köttskivorna, rulla ihop och vik in kanterna till små rullader. Fäst ihop kanterna med tandpetare och krydda rulladerna med salt och peppar.
  3. Hetta upp 2 msk matfett i en stekpanna eller gryta och bryn köttet runt om. Späd med buljong och soja och låt rulladerna bräsera på svag värme under lock 3-4 minuter. Ta upp rulladerna och plocka bort tandpetarna. Lägg rulladerna i en serveringskarott och håll dem varma.
  4. Rör ut arrowrot med portvin och vispa ner redningen i buljongen. Koka upp och smaka av. Klicka till sist ner resten av matfettet och häll såsen över rulladerna just före servering.
  5. Servera med lätt smörsvängda nudlar eller pastasnäckor. Ett italienskt rödvin, gärna Chianti, öl eller mineralvatten är gott till. Har du svårt att få tag på kalvfilé är fläskfilé ett utmärkt alternativ. Det är dessutom billigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.