Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvrullader med vitlöksfyllning

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

denna rätt brukar jag ha när en kompis och henesman kommer på besök

Ingredienser

Instruktioner

gnid in köttet med salt och peppar blanda osten med den pressade vitlöken citronsaft och persilja bred krämen på köttet rulla ihop det och knyt om med bomullssnöre lägg rullen på galler i en långpanna och låt den steka i ugn vid 175 grader i 11/2-2 timmar prova med en sticka köttsaften ska vara lätt rosa till klar låt steken vila vispa under tiden ur långpannan med vätskan sila skyn och red av med vetemjölet utrört i lite kallt vatten låt såsen långsamt koka på svag värme 3-5 minuter under omrörning tillsätt grädden och smaksätt med kryddor enligt önskan klipp bort snöret och skär upp köttet serveras med kokt potatis haricots verts och en tomatsallad obs ! kalvrulladen är också god att serveras kall skär den då i tunna skivor och servera med tex en potatisgratäng eller som smörgåsmat smaklig spis !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.