Örtkryddade schnitzlar från det Italienska köket.
Pröva även att laga rätten med mycket tunna skivor av kalkonkött eller kycklingkött. Stek tiden är densamma.
Instruktioner
- Skölj kalvschniztlarna, torka av dem och lägg dem mellan två lager plastfolie. Lägg köttet på en skärbräda och platta till det med en köttklubba. Salta och peppra.
- Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kalvchnitzlarna på medelvärme 1 minut per sida. Linda 1 skiva parmaskinka runt varje köttskiva och lägg i en eldfast form.
- Skölj rosmarinen, skaka av vattnet, knipsa av bladen. Rensa ruccolan, skölj och skaka av vattnet, ta bort grova stjälkar. Hacka rosmarin och ruccola smått.
- Sätt på ugnsgrillen. Riv parmesanosten, blanda i en skål med rosmarin, ruccola, smör äggula och ströbröd.
- Bred massan över schitzlarna, gratinera gyllenbruna mitt i ugnen ca 4 minuter. Garnera eventuellt med rosmarin och servera färskt vitt bröd och en stor skål sallad.
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar