Ugnsstekta och panerade kalvschnitzlar gratineras med tomatsås och mozzarella.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 5 minuter tills mjukt. Blanda ner passerade tomater och tomatpuré, blanda väl. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
- Lägg mjölet i en skål och krydda med salt och peppar. Lägg äggvitorna i en andra skål och blanda ströbröd, parmesanost och örter i en tredje skål.
- Panera schnitzlarna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Pressa försiktigt med fingrarna så att ströbrödet fastnar jämnt på köttet.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på schnitzlarna. Sätt in i ugnen och stek 15-20 minuter tills gyllene, knapriga och genomstekta.
- Ta ut schnitzlarna ur ugnen. Sätt ugnens grill på högsta värme. Portionera upp tomatsåsen på schnitzlarna och fördela mozzarellan ovanpå. Gratinera i ugn tills osten smält och servera.
Publicerat den
24 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar