Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvschnitzel parmigiana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsstekta och panerade kalvschnitzlar gratineras med tomatsås och mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 5 minuter tills mjukt. Blanda ner passerade tomater och tomatpuré, blanda väl. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
  2. Lägg mjölet i en skål och krydda med salt och peppar. Lägg äggvitorna i en andra skål och blanda ströbröd, parmesanost och örter i en tredje skål.
  3. Panera schnitzlarna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Pressa försiktigt med fingrarna så att ströbrödet fastnar jämnt på köttet.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på schnitzlarna. Sätt in i ugnen och stek 15-20 minuter tills gyllene, knapriga och genomstekta.
  5. Ta ut schnitzlarna ur ugnen. Sätt ugnens grill på högsta värme. Portionera upp tomatsåsen på schnitzlarna och fördela mozzarellan ovanpå. Gratinera i ugn tills osten smält och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.