- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett mycket god och annorlunda sätt att tillaga kalv, otroligt gott tyckte hela familjen. Detta recept kommer från Norditalien
Instruktioner
- Putsa kalvsteken och bind upp den. Sätt in en kvist rosmarin, längst med köttet och under snöret så att den sitter fast under stekningen, gör samma sak med salviabladen.
- Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen.
- Skala och dela morötterna i stora bitar, skala och dela lökarna i två delar, dela sellerin i mindre bitar, skala vitlöksklyftorna. Lägg nu alla grönsakerna i samma gryta som steken och tillsätt även persilja och enbären, peppra. Rör om, smaka av med salt.
- Sätt in grytan i längst ner i ugnen på 180º och låt den stekas i minst en timma, under denna tid så vänds steken några gånger och glöm inte att spä den. Under tiden, tvätta druvorna och dela den ta bort eventuella kärnor.
- Efter timman, tar man upp steken och silar skyn från grönsakerna, lägg steken och skyn tillbaka i grytan och tillsätt druvorna, sätt åter in grytan i ugnen i 180º i ca. 30 minuter till.
- Slå in steken i aluminiumfolie och låt den vila i 15 minuter. Skär upp köttet i tunna skivor och serveras med druvorna och skyn
- Red såsen om så önskas. Gott med hasselbackspotatis och grönsaker till.
Publicerat den
8 november 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
En verklig femetta.