Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvstek med tonfisksås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Läcker kalvstek tillsammans med tonfisksås. Sardeller och kapris ger såsen härlig sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 13 dl vatten, buljongtärningar och vin. Skala löken och moroten och skär dem i mindre bitar. Skär även selleristjälken i mindre bitar.
  2. Lägg steken i en gryta tillsammans med lök, morot, selleri, lagerblad, persiljestjälkar, salvia, salt och vitpeppar. Tillsätt buljongen. Låt steken sjuda under lock 40-60 minuter tills innertemperaturen är 65 grader.
  3. Låt köttet svalna i buljongen. Kyl gärna kastrullen i ett kallt vattenbad. Spara ca 1 dl av buljongen till tonfisksåsen.
  4. Gör såsen. Lägg tonfisken med sin olja, äggulor, sardeller och kapris i en matberedare. Kör till en jämn smet och tillsätt olivoljan lite i taget. Blanda ner citronsaft och lite av buljongen till önskad konsistens. Smaka av med svartpeppar, salt och citron.
  5. Skär köttet i tunna skivor, lägg upp det på ett serveringsfat och skeda över tonfisksåsen. Garnera med kapris och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.