Nyrostade varma rotfrukter tar snabbt åt sig smaker från en örtvinägrett. Servera gärna ett lantbröd till steken så blir det lättare att suga upp den goda skyn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gnid köttet med salt, peppar och oregano.
- Skala och skär rotfrukterna i bitar och stavar. Blanda rotfrukterna med buljongtärningen, sockret och oljan. bred ut dem på en plåt eller ugnsäkert fat. Sätt in mitt i ugnen och låt stå ca 15 min. Rör om 1-2 gånger under tiden. Sänk värmen till 150 grader.
- Bryn kalvsteken runt om i smör, t ex i en stekpanna eller gryta. Lägg steken ovanpå rotfrukterna. Stick in en termometer så hela röret täcks och spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet.
- Sätt in pannan i nedre delen av ugnen och stek tills termometern visar 65 grader då köttet är lätt rosa eller 70 grader då det är genom stekt. Beräkna 45-50 min.
- Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och ringla ca hälften över rotfrukterna och köttet. Låt köttet vila under aluminiumfolie 10-15 min. Skär köttet i skivor och servera med rotfrukter, sky och resterande vinägrett.
Publicerat den
28 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är gott. Köttet går att variera, idag blir det lammrulle.