Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvstek Sevilla

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här möra kalvsteken i vindoftande sås är en läcker specialitet från södra Spanien. Grönsakerna och örtkryddorna gör steken extra saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och skiva dem i tunna ringar. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet fint. Skala och riv morötterna. Skölj örtkryddorna väl.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kalvsteken rikligt. Smält smöret i en ugnsfast gryta och bryn kalvsteken runt om. Lägg över steken på ett fat.
  3. Fräs lök och morötter i grytan tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, örtkvistar och kanel och blanda väl. Lägg steken på grönsaksblandningen. Häll på konjak, vin och buljong. Sätt in grytan i ugnen och stek 75 minuter.
  4. Ta sedan upp köttet och örtkvistarna ur grytan. Släng örtkvistarna. Skiva oliverna och blanda ner dem i tomatsåsen i grytan. Värm såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Skiva steken och lägg upp kött och sås på ett fat. Servera kalvsteken varm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pussesnufsan 11 augusti 2012

    Jättegott! Serverade med potatis till och ett mustigt rött vin. Önskar dock receptet kunde varit lite mer detaljerat. Te.x grader på köttet istället för tid i ugn då ugnar tenderar att variera värmen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.