Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvsylta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp läggen i kallt vatten. Skölj både kastrullen och köttet och häll i nytt vatten. Koka upp på nytt med löken, moroten och vitlöken som skalats och skurits grovt. Efter ungefär 30 minuters koktid tillsätter du lagerblad, hela kryddpepparkorn och 6 vitpepparkorn. Tag upp köttet när det lätt lossnar från benet och mal eller hacka det grovt. Sila buljongen och lägg ned köttet. Tillsätt krossade nejlikor, resten av vitpepparkornen, gelatin och ättika. Smaka av med salt. Smeten skall ha markerad kryddsmak eftersom syltan skall ätas kall. Koka upp smeten och fyll i en avlång form. Kyl i ett vattenbad med is. Rör om någon gång då och då. Låt stelna i kyl 24 timmar före servering. Servera med inlagda rödbetor eller ättiksgurkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.