Saftig filé inlindad i örter- och pistaschnötter som serveras med parmesanpolenta och len kronärtskockssås blir en imponerade middag som garanterat gör succé.
Instruktioner
- Polenta:
Koka upp vattnet med buljongtärningen. Häll i polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa eller röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen. Koka gröten ca 5 minuter under omrörning.
- Riv parmesanosten. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Krydda med salt och peppar så att polentan får rejäl smak. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med plastfolie och fyll med polentan. Slät till ytan med en vattensköljd sked. Låt polentan stelna i kyl någon timme.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Kronärtskockssås:
Skala och skiva schalottenlökarna och vitlöken. Fräs all lök i olivoljan i en kastrull och häll sedan på vinet. Låt vinet koka tills 1/3 återstår. Blanda ner buljongen och grädden, koka ytterligare ca 3 minuter. Mixa såsen slät och rör i kronärtskockscrémen. Smaksätt med salt och peppar.
- Kalvytterfilé:
Putsa köttet och bryn det i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Stek köttet mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 48 grader. Låt köttet vila 10 minuter.
- Polenta:
Skär polentan i portionsbitar. Stek polentan i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
- Kalvytterfilé:
Hacka och blanda örterna med pistaschnötterna. Vid servering rulla köttet i örtblandningen och skär i skivor.
- Blanda alla ingredienser till salladen och gör en dressing av citronsaft, olivolja och svartpeppar. Ringla över salladen.
- Servera köttet med polenta, sallad och kronärtskockssås.
Publicerat den
2 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar