Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvytterfilé med örter, pistasch och kronärtskockssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig filé inlindad i örter- och pistaschnötter som serveras med parmesanpolenta och len kronärtskockssås blir en imponerade middag som garanterat gör succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Polenta: Koka upp vattnet med buljongtärningen. Häll i polentagrynen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa eller röra tills gröten är helt slät. Sänk värmen. Koka gröten ca 5 minuter under omrörning.
  2. Riv parmesanosten. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Krydda med salt och peppar så att polentan får rejäl smak. Klä en avlång brödform, ca 1½ liter, med plastfolie och fyll med polentan. Slät till ytan med en vattensköljd sked. Låt polentan stelna i kyl någon timme.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Kronärtskockssås: Skala och skiva schalottenlökarna och vitlöken. Fräs all lök i olivoljan i en kastrull och häll sedan på vinet. Låt vinet koka tills 1/3 återstår. Blanda ner buljongen och grädden, koka ytterligare ca 3 minuter. Mixa såsen slät och rör i kronärtskockscrémen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Kalvytterfilé: Putsa köttet och bryn det i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Stek köttet mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 48 grader. Låt köttet vila 10 minuter.
  6. Polenta: Skär polentan i portionsbitar. Stek polentan i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  7. Kalvytterfilé: Hacka och blanda örterna med pistaschnötterna. Vid servering rulla köttet i örtblandningen och skär i skivor.
  8. Blanda alla ingredienser till salladen och gör en dressing av citronsaft, olivolja och svartpeppar. Ringla över salladen.
  9. Servera köttet med polenta, sallad och kronärtskockssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.