Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kamakis vitlöksbröd med yoghurt och svart kaviar (skordópita)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tycker du om grekisk mat så är detta en smakupplevelse från den grekiska kvarterskrogen Kamaki i Malmö!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet. Rör om tills jästen smält. Tillsätt den pressade vitlöken och vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, som får jäsa i 30 minuter.
  2. Blanda yoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Dela degen i 5 delar och kavla ut dem på mjölat underlag till ovala kakor, ca 15 cm långa. Värm oljan och fritera ett bröd i taget, ett par minuter på varje sida. Om det blir stora bubblor, stick hål på dessa. Låt bröden rinna av.
  4. Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svart kaviar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 6 augusti 2011

    jätte gott kommer att göra dom igen monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.