Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kammar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett wienerbröd ska vara frasigt och nygräddat! Formen kan variera, runda eller ovala, små eller stora, eller som här - lite flikiga och med ett kamliknande utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av den kalla mjölken över jästen. Rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet cirka 10 minuter.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bord till en rektangel, ca 20x30 cm. Skiva margarinet. Lägg margarinskivorna på halva degen. Vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanterna.
  4. Vrid degen 1/4 varv. Kavla ut den till en ny rektangel, ca 20x30 cm. Vik ihop degen med tre "vik". Låt degen vila i kylen ytterligare ca 10 minuter. Upprepa kavling, "vik" och vila två gånger.
  5. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta, ca 12x30 cm. Skär plattan i 16 bitar. Skär fyra jack i varje bit. Böj degbitarna till kammar.
  6. Lägg kammarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 1 timme på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla kammarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kammarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.