Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanapéer från Köln

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det ska vara tusenbladsdeg till de här chokladdoppade godbitarna. För att de ska få den rätta "skivigheten" gäller det att vara noga med kavlingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll det mesta av mjölet i en bunke. Tillsätt vatten, ättikssprit och ca 50 g av margarinet. Arbeta ihop allt till en deg. Forma degen till en boll. Linda in den i plastfolie och låt den vila i kylen i 15 minuter.
  2. 2. Kavla ut degen till en fyrkant, ca 20x20 cm. Skiva resten av matfettet och lägg det mitt på degen. Vik upp degen så att hörnen möts som ett kuvert. Vänd degen så att vikningen kommer mot arbetsytan.
  3. 3. Kavla eller platta försiktigt ut degen till en kvadrat. Mjöla lätt både över- och undersidan av degen så att den inte kladdar.
  4. 4. Vik degen i tre delar åt ena hållet. Platta till och vik den sedan i tre delar åt andra hållet. Låt degen vila i kylen i 15 minuter.
  5. 5. Kavla ut degen på nytt, nu till en något större fyrkant än vid förra kavlingen. Upprepa steg 4.
  6. 6. Strö ett tung lager socker på en arbetsbänk. Kavla ut degen till en platta, x25x35 cm. Strö socker över degen. Vik in långsidorna så att de möts på mitten. Strö sedan över ett nytt lager socker. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila svalt i 30 minuter.
  7. Skär degen i 20 centimetertjocka skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Vänd kakorna och grädde dem ytterligare 5 minuter. Låt dem kallna.
  8. Smält chokladen. Doppa eller pensla den på nästan halva kakan. Låt stelna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.