Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanderade Rosenblad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Läckert att dekorera tårtor och desserter med

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj fina, nyutslagna rosor, skölj dem och låt dem torka på en kökshandduk.
  2. Plocka av kronbladen.
  3. Vispa en äggvita hårt, ev med lite strösocker. Vänd blombladen i äggvitan. Använd en mjuk pensel för att fördela äggvitan över hela bladet. Ta bort överflödig äggvita.
  4. Håll bladet försiktigt mellan tummen och pekfingret och strö över vitt strösocker på båda sidorna. Bred ut bladet på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Sätt in bladen i ugnen på 40° med luckan lite på glänt. Låt torka över natten. Förvara bladen kallt i en burk i lager med bakplåtspapper emellan. Håller i ca en månad.
  6. Vill du äta dina kanderade rosenblad så välj obesprutade trädgårdsrosor.
  7. Det går också bra att kandera hela rosor. Peta in äggvitan mellan varje blad och att ta bort all överflödig äggvita med penseln. Hela rosor är främst till för dekoration och inte så gott att äta.
  8. Andra blommor som är ätliga och går att kandera är: violer, syrén, pelargon, mimosa, rosmarinblomma, pensée, krasse, citronmeliss och ringblomma

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.