Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel favoriter

(1 kommentar)  
Skriv ut

Prova den här lilla godingen om du snabbt och lätt vill få många små kakor att fylla burken med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker och kanel smidigt.
  2. Tillsätt bakpulver, sirap och mjöl . Arbeta samman degen.
  3. Dela degen i tre delar och forma dem till fingertjocka längder.
  4. Lägg längderna på plåt med bakpapper och tryck till dem lite lätt.
  5. Dekoration: Blanda socker och kanel och strö en rand längs mitten på varje kaklängd.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min Ugn 200 g.
  7. Skär de varma längderna i sneda bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 30 november 2010

    Smöret tog slut, så jag hade inte tillräckligt så därför blev de torra och smuliga. Dessutom brände jag dem i ugnen.. :P MEN de var jättegoda ändå och det säger ju något om hur de skulle vara om man gjort rätt! Men det går åt väldigt väldigt mycket kanel, känns som att man tömmer halva burken, så jag tog drygt 1msk istället vilket ger mycket kanelsmak! Dessa kryddiga härliga kakor kommer göras om, och de får en 5a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.