Finns bara ingredienserna hemma så går det snabbt att baka de här muffinsen som smakar som kanelsnäckor. En annan fördel är att de håller sig saftiga i flera dagar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Ställ åt sidan.
- Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan gräddfilen och likören (själv använde jag kaffelikör). Blanda väl.
- Rör samman de torra ingredienserna. Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med övriga torra ingredienser, annars finns risk att kakan inte höjer sig som den ska. Blanda ner i resten av smeten.
- Placera 6 stora muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Fyll formarna till en tredjedel med smet. Spara lite smet till senare. Strö 1-2 tsk kanelsockerblandning över varje muffins.
- Fördela resten av smeten i formarna. Strö sedan ut den kanelblandning som finns kvar över muffinsen.
- Fördela till sist smöret på muffinsen. Grädda dem cirka 20 minuter.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar