Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och ingefärskokta äpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supersnabb och god dessert som passar perfekt nu när äpplena är som bäst. Bäst resultatet får du med svenska äpplen, men de går även att byta ut mot syrliga Granny Smith som finns året om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefära och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker med kanelstänger, ingefära och citronsaft. Skala äpplena och dela i 4 delar. Lägg äppelklyftorna i den kokande lagen och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena svalna i lagen.
  2. Ta bort kanelstänger och ingefära och servera äpplena kalla eller ljumma med vaniljglass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.