Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel och kardemummahorn

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Vaniljhorn känner de flesta till, här har vi horn med smak av kanel och kardemumma. Enligt receptet skulle det bli 20 kakor, testade en men enligt mitt tyck blev den alldeles för stor. Så jag gjorde mindre horn och fick ut 35 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Lägg smör, strösocker, vetemjöl, kanel och kardemumma i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det blir en jämn deg.
  3. Rulla ut degen på bakbordet till en rulle och dela den i 30-35 bitar. Rulla ut varje bit till en sträng, och böj till dom.
  4. Forma till horn och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt kakorna svalna något och doppa sedan ovansidan i strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Redros8 12 november 2008

    Frestande dom ska jag testa... Tack Rose-Marie

  • zonale 13 november 2008

    Jag, som brukar göra vaniljhorn, var naturligtvis tvungen att testa. Det blev mellan 35 och 40 st och de är mycket lättbakade. Mycket goda, helt enl min smak. Den goda doften i huset får man på köpet!!

  • bikbok 6 mars 2011

    Låter väldigt goda, tack för recepten /bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.